torsdag 27 augusti 2009

Människan är makaber!

Vi människor maskerar oftast vår rädsla med att försöka skämta bort det hela. Förmodligen för att det då blir mindre skrämmande.

Så här "grisigt" söta lär vi bli om vi drabbas av svininfluensa. Som vanligt försöker vi människor att lura oss själva. Inte kan det vara så farligt med svininfluensa...Nejdå, nu tar vi det lugnt och tror inte speciellt mycket på de larmrapporter som vi får.

Ett vaccin mot influensa A(H1N1) är framtaget. Det ska börja användas i september. Landstingen ansvarar för att planera hur vaccinationerna ska genomföras.

Totalt vårdas tre svenskar, alla under 30 år, på Karolinska universitetssjukhuset i Solna sedan de drabbats av livshotande komplikationer av svininfluensan A/H1N1.En fjärde person vårdas i Danmark då det inte fanns plats i Sverige. Det tycker jag låter väldigt skrämmande. Helst när jag tänker att influensan inte har slagit till ännu. Det sägs ju att det fortfarande endast är enstaka fall...Hur ser beredskapen ut på din arbetsplats? Finns det någon beredskap över huvudtaget? Med dessa frågor att fundera över, önskar jag er alla en fin dag!

Inga kommentarer: