onsdag 20 februari 2008

Fenixmona har anlänt!

Om ni råkar ha några liter whiskey kvar efter helgen så prova detta recept på en riktigt smarrig fruktkaka. Hör gärna av er och berätta för mig hur ni lyckats!

Lättlagad och trevlig FRUKTKAKA: 1 dl socker 4 ägg 2 dl torkad frukt 1 tsk salt 1 dl farinsocker 4 msk citronsaft nötter
2 liter whisky
Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka. Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.
Sätt på elvispen. Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen
Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp. Schtäng av elvischpen. 

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt ... 

Schätt på elvischpen igen..

Om den fruktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel

Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.

Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå noga.

Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en mat...sched... och schå socker, eller nåt, va fan.

Schmörj ugnen.

Vrid kakformen på 220 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen.

Schläng ut schkålen genom fönschtret, och .... schå kolla schen whiskyn.

Gå å lägg dej... Vem fan schänner för å äta en jävla fruktkaka i alla fall...?

Inga kommentarer: