tisdag 15 januari 2008

Rättelse!

Tyvärr ramlade en del av gårdagens inlägg om Christoffer bort igår, men så här ska det vara. Läs om denna tuffa 10-åring som för övrigt är tacksam för alla tips om sponsorer.

Christoffer körde två lopp i Italien förra året. Förutom dessa lopp körde han 20 hemma i Norge. Nere i Italien körde han på en bana som heter Sout Garda, loppet var Trofe De Primavera.
Första loppet körde han på vinterlovet under vecka 8, 2007. Det var då mycket regn i luften, det torkade upp men det kom hela tiden nya regnskurar. Detta var ganska jobbigt för både förare och mekaniker. Christoffer körde jätte bra men kom inte till final då det bara var de 28 första som kom dit. Förarna var uppdelade i två grupper pga. av många deltagare och Christoffer kom i den värsta gruppen ( många goda förare där!) Hade han kommit i den andra gruppen så hade han garanterat kommit till final. I det loppet kom han på plats 30 av 48.

Andra loppet gick under påsken 2007,  då var det 33 startande förare.  Tidskörningen och heaten gick jättebra. I finalen förlorade han mycket tid i starten men klarade att köra upp sig sex placeringar och slutade med en 23 plats, vilket Christoffer var mycket nöjd med.

Christoffer kör en klass som heter Junior 60. Farten kan komma upp i en fart av 126 kilometer i timmen. Denna klass har blivit mycket populär i Norge. I år är det 40 stycken som skall köra. Banorna här hemma är inte lika breda och fina som de är i Italien, så det blir uppdelat i mindre heat. Högsta antal förare är 34 i varje heat.

Detta är en ganska trygg sport om man kör som man skall, men olyckor inträffar här också. Ofta blir det brutna nyckelben, armar, ben och revben när olyckan är framme.
En ny go-kart säsong är nu runt hörnet och Christoffer startar i Italien i vecka 8 även i år. Därefter går resten av loppen hemma i Norge. Vi hoppas på en knallsäsong i år och som Christoffer själv säger " förra året var det bara träning, i år skall jag köra för att vinna"